IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нестандартни подаръци – понякога идеята е по-важна от цената

С малко пари може да впечатлите всеки с нестандартен и доста оригинален подарък

13:58 | 03.11.10 г.
<p>Четирилистната детелина е късче от Рая според легенда. <i>Фотограф</i><i>: cygnus921; лиценз на снимката: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en"><i><b>CreativeCommons</b></i></a></p>

Четирилистната детелина е късче от Рая според легенда. Фотограф: cygnus921; лиценз на снимката: CreativeCommons

Често изборът на подарък е трудна задача, особено ако познавате отдавна някого и сте му подарявали почти всичко. Всеки иска да избере нещо, което да е изненада, да е уникално, а и по възможност да носи някакво послание.

Цветето обикновено е задължително, още повече, ако подаръкът е за дама. Букетите с откъснати цветя стават все по-малко актуални, мнозина предпочитат саксии или стръкчета, положени в напоени с разтвор гъби или изкуствена пръст. Най-лесният и евтин вариант тук е саксия с четирилистни детелини.

От цветарски магазин този най-популярен символ на късмета може да се купи за два лева. В интернет цената му стига до 10 лева с подходяща опаковка, но пък това е добър вариант за пазаруване за по-мързеливите, които не могат или не искат да обикалят града за „скъпоценното“ цвете. Този подарък е подходящ за по-суеверните, тъй като четирилистната детелина е щастлив знак от съдбата.

Според една от легендите, когато Адам и Ева са били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да си спомня за дните, прекарани там. Затова се смята, че ако някой има в градината или у дома си четирилистна детелина, има и късче от Рая.

Трудно е човек да намери четирилистна детелина на някоя поляна, тъй като на около 10 000 трилистни се пада само една с четири листа, но това не важи за магазините. Освен това в кризата трудно може да се купи по-евтин и в същото време ефектен подарък, коментират продавачи.

За хората, които имат проблем с опазването на ценностите си вкъщи или в офиса си, със сигурност ще се зарадват на хитрото изобретение сейф-книга. Цената му е около 40 лева. На пръв поглед този сейф изглежда като дебел речник, но между кориците му, вместо страници, има здрава метална кутия с ключалка.

Предполага се, че никой няма да се сети да търси ценности там, а и да го направи, кутията се заключва.

Подарък срещу скуката и досадата от ранното събуждане сутрин е цветният душ, който струва близо 100 лева. Той е душ-дръжка, който има вграден източник на светлина, чувствителен към температурата на водата. Така светлината става зелена, когато водата е под 30 градуса и минава през няколко нюанса, като при температура над 45 градуса е червена. Освен, че е забавно, така се намалява риска да си вземете леден душ.

Когато трябва да се намери подарък за рожденик, който не иска вече да брои свещите на тортата си, сигурно би го зарадвал специалният часовник, който върви назад. Цената от около 40 лева не е много ниска, но и не е прекалено висока за връщане на времето назад.

А ако няма фойерверки за празника, много добър и даже по-ефектен заместител са светещите летящи китайски фенери, които се продават за около 15 лева. Те са много подходящи за нощни забавления, а горивото им е достатъчно за 15-20 минути полет. Хартията, от която са изработени, е незапалима, но все пак трябва да се спазват стриктно инструкциите за безопасност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още