IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как да си изберем лаптоп?

За дома, за работа, за пътувания или презентации – добре е да знаете за какво точно ще ви трябва машината, за да може правилно да изберете характеристиките й

08:52 | 27.10.10 г. 5
<p>Изборът на лаптоп зависи основно от това с каква цел ще използвате машината. <br />
<i>Снимка: Dell</i></p>

Изборът на лаптоп зависи основно от това с каква цел ще използвате машината.
Снимка: Dell

Компютърните спецификации понякога са доста объркващи. Наясно ли сте например с разликите между графичната карта, с помощта на която може да проектирате цял автобус и такава, която не поддържа въпросните функции? Не? Е, не ви и трябва, смятат от BBC.

Основното нещо, за което трябва да помислите, когато купувате лаптоп, е за какво всъщност ще го използвате. Няма особен смисъл в това да харчите примерно 3 хил. лв. за нещо, което може да ви закара до луната (евентуално), ако смятате да го ползвате само и единствено да редите пасианси на него или да гледате Мери Попинс на DVD.

В зависимост от това за какво ще ги използвате, лаптопите могат да бъдат няколко вида – обикновени (ежедневни), предназначени за пътуващи, за домашна употреба, за мултимедийни представяния и такива за игри.

Независимо от факта, че почти всеки лаптоп постъпва на пазара с вградена безжична технология за връзка с интернет, хард диск и звукова карта, различията между различните модели могат да са главозамайващи.

Независимо, че цената е един от най-бързите и основни ориентири, винаги си струва да се поогледате още малко и да се поразтърсите.

Вижте съветите, които може да ви помогнат в избора на нов лаптоп

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
kravata_mu
преди 13 години
сори, ама се заслушай в рекламите по радия, телевизии, виж във вестниците. в другите страни, а и чисто технологично, разлика може и да имато и копирните машини се развиват, ама си остават с името ксерокс, нали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
SMUT
преди 13 години
Профанщината няма край. Размерът на екрана не определя названието - ноутбукът мове да бъде и с 19"-22" екран. Терминът е исторически - след portable се наложи терминът laptop ( от lap скут) и тогава най-големите дисплей бяха 10". Никоя фирма не рекламира лаптопи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
aglika_v
преди 13 години
мислех, че разликата между лаптоп и нет и ноутбука е ясна - размера на екрана. Не за всички случаи обаче 10-инчов екран върши работа, особено ако си вкъщи и искаш да виждаш всичко нормално без да се взираш и да внимаваш за всяко движение на пада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
SMUT
преди 13 години
Лаптоп си избирах през 90-те г. на миналия век. Сега си избирам notebook, таблет и т.н.т.Крайно време е журналистите да научат разликите и терминологиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
plamen shopov
преди 13 години
много полезно. но кратко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още