IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова категория устройства за връзка навлиза на пазара

Технологията е нещо средно между обикновените компютри и смартфоните

11:36 | 03.09.10 г.
<p>Galaxy Tab е моделът на Samsung от ново поколение, който съвместява смартфон и компютър. Снимка: Samsung</p>

Galaxy Tab е моделът на Samsung от ново поколение, който съвместява смартфон и компютър. Снимка: Samsung

Световните производители на телефони и компютри, в това число Nokia, LG Electronics и Hewlett-Packard, се насочват към нова категория устройства, които са нещо средно между традиционните компютри и смартфоните, взимайки пример от Apple, посочва CNBC.

“Виждаме голям потенциал за този тип продукти“, казва пред Ройтерс управителят на маркетинг отдела в Samsung Mobilе Йонг Хи Лий.

Част от тенденцията е и компанията Samsung, която пусна на пазара таблетът Galaxy Tab. Първата демонстрация на устройството се състоя в Берлин, съобщава Cnet News.

Таблетът на Samsung е снабден със 7-инчов сензорен екран с разделителна способност от 1024 на 600 пиксела. В предната и задна част на Galaxy Tab има по една камера. Първата е 1.3-мегапикселова, а другата е с 3,2 мегапиксела, светкавица и автофокус. Камерата ще може да записва HD видео, като най-високото качество на клиповете ще бъде 720 х 480 пиксела.

Galaxy Tab работи с процесор от един гигахерц и с графичния чип PowerVR SGX540. Честотата на процесора на таблета на Apple iPad също е един гигахерц.

От Samsung ще предложат два модела - с 16 и 32 гигабайта вградена памет. Устройството има и слот за MicroSD карта, с която обемът на паметта може да нарасне допълнително.

Благодарение на най-новата версия на мобилната платформа Google Android 2.2 устройството ще бъде снабдено с технология за поддръжка на Flash, като ще бъде инсталиран и Flash Player 10.1. Galaxy Tab ще бъде снабден и със слот за SIM-карта, което означава, че ще може да се използва и като мобилен телефон. Освен това, устройството ще може да работи с 3G мрежи.

При възпроизвеждане на видео, батерията на таблета ще позволява работа без прекъсване за повече от 7 часа.

Галакси Tab ще започне да се предлага по магазините на някои европейски страни от средата на септември. Според портфолио мениджмънт директорът на Samsung Томас Рихтер, цената ще зависи от пакета услуги, които предлага всеки оператор в различните страни, но устройството ще струва повече от смартфоните, съобщава CNBC.

Предстояща премиера на новия си таблет предстои на направи и Toshiba. Моделът Folio 100 е с 10-инчов екрани ще бъде достъпен за потребителите в Европа, Близкия Изток и Африка през четвъртото тримесечие. Таблетът ще работи с процесор Nvidia и Google Android.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още