IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кои са американските капиталисти с най-силни връзки?

Вижте предприемачите, финансистите и икономическите съветници, които могат да превърнат добрата и идея в успешно реализиран проект

14:30 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Кои са американските капиталисти с най-силни връзки?

Когато стане дума за създаването на нови компании с потенциал за голям растеж, всичко опира до доверието. В повечето случаи това означава да имаме контакт с правилните хора, чието доверие би ни гарантирало успех.

Това е причината за създаването на класация на предприемачите, икономическите съветници и финансистите, които имат най-големите мрежи от контакти и връзки в САЩ. Тя е дело на Тед Цолер, изпълнителен директор на Центъра за изследване на предприемачеството и е публикувана от Forbes.

“Съществува важна категория хора, които наистина могат да създадат пазар и да подкрепят старта на всеки проект, превръщайки го в успешен“, коментира Цолер. „Те създават мостовете, необходими за издигането на стартиращите компании над земята“, смята специалистът, който е ръководител и на компания за дялово инвестиране.

Изследването на Цолер е направено на база 1,7 млн. частни компании от базата Capital IQ, която е собственост на Standard&Poor's. От всички тях той се е фокусирал върху 12 високотехнологични центъра, каквито са Силициевата долина, Бостън, Сиатъл, Ориндж Каунти и други.

Акцентът пък е поставен върху компании от сектора на информационните технологии и фармацевтиката. „В исторически план тези сектори се свързват с най-бързорастящите стартиращи проекти в САЩ“, обяснява Цолер. Така от целия списък са останали нколко хиляди компании.

Като капиталисти с най-много връзки Цолер определя хората, които към настоящия момент са обвързани с поне три от тези компании. Под обвързани пък се разбира да имат акционерен дял, оперативна позиция, роля на икономически съветник или място в борда на директорите.

По този начин са класирани 15 души, които Цолер определя като предприемачите с най-силни връзки в САЩ. Кои са те може да видите в галерията от снимки, която ви предлагаме.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още