IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Градове за бизнес

Топ три на градовете, в които цените на наема са най-високи, но и потребителските разходи са най-големи, са Париж, Лондон и Рим

15:01 | 27.05.10 г. 1
Лондон, Оксфорд стрийт
Лондон, Оксфорд стрийт

Градовете по света са не само за почивка и разходки. Там освен да се забавлявате може да правите и бизнес. Ако ви се е случвало да идете на пътешествие до Амстердам или Канбера например и толкова да ви хареса, че да поискате да останете и да се захванете с частен бизнес, добре е да знаете в кои градове развиването на подобен род дейности е благоприятно.

С проучването се заемат Experian (международна компания, която менажира и разработва софтуер за кредитна информация) и Jones Lang LaSalle (международна компания за недвижима собственост), които правят анализ и определят най-атрактивните градове за правене на бизнес на дребно.

В проучването се използват данни, които показват връзката между потребителските разходи на населението и най-високият размер на наемите в градове на Старя континент. Такава класация се прави за първи път.

Сред градовете с доста висока аренда на първо място по показател „наем“ се оказва Париж, където годишният разход за квадратен метър достига до 7 500 евро. В същото време столицата на днешен Албион (Лондон) измества френската столица по показателя “потребителски разходи” - в Париж те възлизат на 5,88 млн. евро. В Лондон тази сума е 6,1 млн. евро, но разходите за наем са по-ниски от тези в Париж - „едва“ 6 440 евро, съобщава на сайта си Jones Lang LaSalle.

Последният в челната тройка на най-атрактивните градове за търговия на дребно е Рим. В града разходите за наем достигат 6 500 евро, а потребителските разходи 5,76 млн. евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още