IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нестандартни хотели

Бивш затвор, колиба на дърво или подводни стаи са част от предложенията на туристическия бранш за любителите на нестандартното

10:55 | 18.02.10 г.
Нестандартни хотели
Американското издание Forbes публикува списък на десетте най-необичайни хотели в САЩ. Списъкът е съставен от автора на книгата за нестандартни хотели Стив Добсън.
 
В листа на екстравагантните хотели влизат Dog Bark Park Inn, разположен в Айдахо. Сградата на този хотел представлява голямо дървено куче, в което гостите могат да отседнат, а нощувка със закуска в хотела струва около 100 долара.
 
Хотелът Turpentine Creek в щата Арканзас, предлага на посетителите спят в бунгала, разположени в резерват за отглеждане на големи диви котки - лъвове, тигри и леопарди. Тук може да наемете цяла пещера срещу 1000 долара на нощ, която може да поеме максимално 10 души.
 
Хотелските стаи в Jules Undersea Lodge във Флорида са под вода, на дълбочина от 9 метра. Гости са потопени като в аквариум и за да стигнат до стаите си трябва да се гмуркат. Хотелът отваря врати през 1986 година, а основното предимство на стаите според Добсън е прекрасната гледката през прозореца. Мястото предлага закуска, обяд и вечеря поради очевидната невъзможност на гостите да излизат и влизат в стаите си по всяко време. Престой в хотела за нощ ще ви излезе 475 долара.
 
Хотел Winvian Cottages в щата Кънектикът предлага на гостите си богат избор от 18 различни вили, включително и къща в короната на дърво, както и стая, която е трансформирана от стар хеликоптер. Нощувка в хотела ще ви излезе между 650 и 1250 долара, а ако изберете програма All Inclusive, ще вечеряте в хеликоптер или сред клоните на дърво по избор срещу близо 2000 долара.

Liberty Hotel в Бостън пък се намира в бившата сграда на затвора, в който едновременно са Никола Сако и Бартоломео Ванцети – американски анархисти с италиански произход, които са екзекутирани на електрически стол. Нощувка зад решетките тук ще ви струва 543 долара. Мястото предлага и пакет Надежда за Хаити, която включва лекции по йога и здравословен начин на живот. Всички приходи от този тип резервации ще отидат за благотворителност, включително и за организацията, която бе създадена в помощ на пострадалите от природното бедствие.
 
Изданието Forbes отбелязва, че поради загубите, понесени от хотелиерската индустрия през 2009 г., тази година много от хотелите могат да намалят цените, за да привлекат клиенти. Стив Добсън твърди, че основната причина, поради която американците са избрали по-нестандартни хотели, е желанието да споделят впечатленията си след пътуването
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още