IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еко автомобилите на знаменитостите

Луксът и еко каузата вървят ръка за ръка при избора на автомобил от известните личности

14:44 | 03.11.09 г.
Еко автомобилите на знаменитостите
Във времената на глобално затопляне, природни катаклизми и все по-често случващите ни се бедствия почти всяка знаменитост се включва в кампании за опазване на околната среда, рекламира енергоспестяващи крушки от собствената си кухня, обяснява нагледно как управлява автомобил без или със занижени вредни бензинови емисии.
 
Макар и не всички публични личности да са се снабдили вече с хибридни автомобили или такива, които се задвижват с помощта на електричество, проучване показва, че известните хора все пак се съобразяват с призивите за опазване на околната среда като закупуват такива модели, които са по-щадящи околната среда или правят подобрения към автомобилите си, с цел да предпазят природата от вредните емисии.

Джей Лено – неговият автомобил е EcoJet със 650 конски сили. Колата е била скицирана от Лено и Ед Велбърн, вицепрезидент на GM на департамента за авто дизайн на гърба на салфетка, за да се превърне в реалност днес – съчетание между авио дизайн и булид от Формула 1. Колата се задвижва от централно разположен турбинен двигател на био дизел Honeywell LT-101. Колата е изградена на базата на Chevrolete Corvette Z06 с корпус от карбон и кевлар.

Парис Хилтън – богатата наследница кара Blue Bentley Continental GTC за 220 хил. долара. Колата разполага с 600 конски сили, развива максимална скорост от 310 км/ч, има подвижен покрив и, както показва името й, е изцяло в синьо.

Юсеин Болт – най-бързият мъж в света на 100 метра кара Ferrari California за 200 хил. долара. Потреблението на гориво при този модел е с 30% по-ниско от останалите коли на Ferrari, а вредните емисии от въглероден диоксит също са под средните.
Това се дължи както на новото поколение двигател, така и на трансмисията с два съединителя и седем скорости, която има четири различни режима на работа.

Линдзи Лохан – актрисата е собственичка на Maserati за 100 хил. долара, а Силвестър Сталоун кара Mustang GT за 35 хил. долара.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още