IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложба от Ливан

Събитието започва на 15 октомври и ще продължи десет дни пред Народния театър

15:52 | 14.10.09 г.
Изложба от Ливан
От 15 до 25 октомври София ще бъде домакин на изложба с фотографии от Ливан, носеща поетичното име „Ливан-страна на богове”. Снимките ще могат да се видят в градинката пред Народния театър, а самото откриване ще бъде в 16,30 часа на 15 октомври. Изложбата включва около 60 любителски фотографии на едни от най-интересните места в Ливан.

Автор на фотографиите е румънката Смаранда Сандулеску. Изложбата се реализира от Фил Корпорейшън с подкрепата на ливанската общност в България.

В българския език съществува изразът „прилича на Бейрут”, а колко от нас знаят как всъщност изглежда днес Бейрут? Колко от нас знаят, че градът е на първо място в класацията на Ню Йорк Таймс за места, които трябва да бъдат посетени през 2009 и че тук са едни от любимите нощни клубове на Парис Хилтън?

„Ливан е като скрита перла в мида на дъното на океана – казва Лина Петкова – всички знаят, че съществува, но малко от нас знаят колко е красива.”

„Ливан за нас е далечно понятие, част от новините за бомби и терористи, разрушени сгради и горящи коли. А всъщност страната има и друго лице, тя е Швейцария на Близкия Изток. Това е свещена земя. Това е земята, където Иисус е извършил първото си чудо – да превърне водата във вино. Всички знаем кои са финикийците, но знаем ли, че днешните финикийци – това са ливанците? Че те са създали първата азбука, първия кораб и са открили Америка преди Колумб? Че в Ливан е създадено първото правно училище в света или че в реконструирането на Бейрут след Гражданската война са участвали български и румънски инженери?”, споделя Смаранда Сандулеску.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още