IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японска модна къща обяви фалит

Дизайнерът на Yohji Yamamoto стана известен с колекцията си от черни дрехи, вдъхновени от духа на минимализма

17:16 | 09.10.09 г.
Японска модна къща обяви фалит
Японската модна къща Йоджи Ямамото (Yohji Yamamoto), създадена през 1972 година от дизайнера, чието име носи, обяви днес, че е подала молба за съдебна защита от кредитори, предаде AP.

Компанията отбеляза, че е засегната от вялото търсене в условията на глобален икономически спад, като дълговете й са достигнали 6 млрд. йени (67 млн. долара).

Според японското законодателство модната къща ще продължи да развива дейност в страната и чужбина, докато трае оздравителната процедура.

От инвестиционната компания Integral Corporation обявиха, че са подписали договор за финансиране на бранда и ще налеят капитал, за да стабилизират компанията.

Ямамото стана известен в модните среди още през 1981 година, когато представи на ревю във френската столица колекция от черни дрехи, доста изчистени и направени в духа на минимализма.

Дъщерята на известния дизайнер - Лими Ямамато, която има собствена модна линия, също е подала молба за съдебна защита от кредиторите си. В договора за финансиране с Integral Corporation нейният бранд също е споменат.

Като част от плана за преструктуриране на Yohji Yamamoto е и заставането начело на модния бранд на Йошихиро Хеми – бивш вице президент на Adidas за Япония и настоящ директор на Integral.

Инвестиционната компания информира, че Йоджи Ямамото ще продължи дизайнерската си работа за фирмата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още