IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни тенденции лято 2010 година

"Ив Сен Лоран", "Селин", Стела Маккартни и "Ги Ларош" представиха колекциите си прет-а-порте за жени за лятото 2010 г.

13:31 | 06.10.09 г.
Модни тенденции лято 2010 година
Тенденциите за лято 2010 година вече са ясни. Дефилетата в Париж представиха визията на модистите за идващия летен сезон, тъкани, линии и цветове, предаде FP. Дизайнерът Стефано Пилати за модна къща Ив Сен Лоран е проектирал бели памучни рокли, селски туники и блузи, бермуди с хоризонтални цепки на бедрото. Прави панталони са носени в комбинация със сака без ръкави, роклите са с трапецовидна кройка и с кръстосани презрамки на гърба.
 
Колекцията включва също мини сака. Като украса са предвидени черни панделки, тънки виолетови ивици плат или черна кожа върху яките на някои облекла, сиви парчета плат върху бяла рокля.

Колекцията внушава естествен шик и дискретна елегантност в съответствие с намеренията на дизайнера, за които той споменава в свое комюнике.

За първата си колекция за модна къща Селин британската дизайнерка Фиби Фило е предпочела облекло с категорични линии в неутрални тонове. То сякаш е извън времето и същевременно е тясно свързано с настоящето. Представени бяха кожени къси поли и къси рокли, копринени блузи, шорти в карамелен цвят.

Колекцията включва също жълто-кафяви поли, сака с външни джобове, рокли в пясъчни тонове. Блузи с открити рамене в нюанси на розовото контрастират с украсата от кожа върху джобовете на черна рокля.

Не може и дума да става обаче за кожи в колекцията на нейната сънародничка Стела Маккартни, която е против използването на кожи в света на модата. Представени бяха широки панталони, къси плисирани рокли с украса от волани, щампи с флорални мотиви, поли от джинсов плат, широки сатенени блузи.

Опитах се да придам на колекцията повечко елегантност и енергия, заяви дизайнерката.

Показани бяха също сака без ревери, докато пола е украсена с ред копчета, а украса от рози е предвидена за рокля с фина талия и големи джобове. Блузи с открити рамене с украса от дантела пък са носени с шорти и панталони.

Колекцията бе аплодирана от бащата на дизайнерката, бившия бийтъл Пол Маккартни и актрисите Гуинет Полтроу и Шарлот Рамплинг.

В колекцията си за модна къща Ги Ларош френско-шведският дизайнер Марсел Маронжю е заложил на утилитарното облекло. То е удобно за носене и е в пясъчни тонове, сиво, черно и бяло.

Представени бяха сака и якета с ципове в комбинация с шорти или къси бели поли. Някои поли напомнят мъжки ризи, пристегнати в талията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още