IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято, слънце, слънчеви очила...

Много кръгли форми, понякога дори такива, които в предишни години (а като нищо и сега) биха ви се сторили смешни – това е модата на лято '09

13:47 | 12.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лято, слънце, слънчеви очила...
Докато лятото на 2008 г. мина под знака на пластмасовите слънчеви очила, които модните експерти издигнаха в култ, то започналите вече тазгодишни жеги се очертават като сезонът на рамките с кръгли стъкла.
 
Много кръгли форми, понякога дори такива, които в предишни години (а като нищо и сега) биха ви се сторили смешни – това може да се види в показаните наскоро модни колекции. Примери са модели на Marc Jacobs и Proenza Schouler за жените и Ralph Lauren, Zegna и Lanvin за мъжете, като цените варират около 300-400 долара.
 
„Кръглата” модна вълна малко или много тръгна от Щатите. Преди по-малко от месец списание „New York” вкара кръглите очила в списъка на най-хитовите аксесоари за лятото и оттогава по улиците на много от американските градове могат да се видят повече хора с такъв аксесоар от времето на последния излязъл роман за Хари Потър. 
Тенденцията бързо се разрасна и вече на много места и у нас могат да се намерят слънчеви очила с позакръглени стъкла, включително и евтини модели.
 
Това само по себе си е малко учудващо, тъй като според модните експерти обикновено отнема доста повече време един скъп и марков продукт да бъде преработен и вкаран „в серийното производство” на по-достъпните стоки. Причината изглежда е, че не просто някой се е сетил да пусне „кръглото” в обращение, а много хора в бизнеса едновременно са започнали да мислят в тази посока. Трендът е ясен и очевидно повече от категоричен. Остава да се провери дали кръглата форма е подходяща за всеки тип лице.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още