IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-добри университета в Европа

В класацията на CNBC присъстват някои от най-добрите университети в Англия, Швейцария и Франция

12:49 | 31.05.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Oxford University Website</em></p>

Снимка: Oxford University Website

Като люлка на образованието, култура и цивилизацията, Европа е дом на някои от най-старите и престижни университети в света.

CNBC прави преглед на десетте най-добри висши учебни заведения в Европа, базирайки се на класацията за световно висше образование за 2014-2015 г. на QS. Класацията е изготвена за пръв път през 2004 г. и оценява качеството на преподаването, изследванията, пригодността за заетост и международния имидж.

Над 3000 институции по целия свят биват оценявани, като в класацията се включват повече от 800. В листата присъства само един български университет – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, който е включен в местата между 651 и 700 място.

А кои са най-добрите университети в Европа вижте в нашата галерия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
Атанасио
преди 9 години
Проф.д-р Иван Ангелов добре го каза ,че ако нямаше забрана за излизане на акад. Евгени Матеев с сигурност щеше да има нобел по икономика - https://***.youtube.com/watch?v=dbKHl0wCGPE&feature=shareПроф.Ангелов най-добре обяснява за икономиката като цяло - http://***.iki.bas.bg/english/CVita/angelov/No218.htm Разликата във БВП на човек от населението (т.е. по обществена производителност на труда) и по средна заплата на заето лице с тези в ЕС е огромна (съответно 45% и 22-23%) и противоречи на всякаква икономическа логика и на елементарната справедливост - http://avtorski.pogled.info/article/62475/Trevozhni-misli-za-Balgariya
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още