IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата на модата в Париж започна с модернистични ревюта

Колекции есен/зима 2011-2012 представят дизайнери от цял свят във френската столица

15:55 | 25.01.11 г.
<p>Модел на Алексис Мабий. <i>Снимка: БТА</i></p>

Модел на Алексис Мабий. Снимка: БТА

Седмицата на висшата мода в Париж бе открита вчера, съобщава АФП. Алексис Мабий - един от дизайнерите, на които се падна честта да започнат първи с ревютата, представи 20 елегантни модела, девет от които бяха изцяло бели като булчински рокли. Любимите му цветни ромбове този път са в нежни хармонии - бордо и корал или бронз и сивозелено. При бялото те са в матово и блестящо. Към късите рокли има прозрачни шлейфове, а някои от моделите са трансформиращи се, за да отговарят на духа на времето.

Модна къща Lanvin пък представи колекцията си за мъжка мода за сезона есен/зима 2011-2012 г. в Париж.

Вниманието привлякоха пуловери, ризи и безупречно скроени костюми, носени в комбинация с широкополи шапки. Преобладаващите цветове са сиво, морско синьо, но също зеленикаво и виолетово.

Мъжът, облечен от Lanvin, обича да пътува, а ние се опитваме да го отведем към нови дестинации следващия сезон, заяви холандският дизайнер Лукас Осендрийвер, който работи за Lanvin. Искахме да се върнем към лукса и оригиналното облекло, поясни той.

Творческият директор на модната къща Албер Елбаз е добавил някои новости като магнити, които служат за закопчаване на палта.

Специално внимание е обърнато на широките панталони.

Ревюта представиха и Пол Смит и модна къща Yves Saint Laurent.

Облечени в нещо като сребристи космически костюми и панталони, украсени с щампи на петна, манекените на Пол Смит сякаш брояха минутите до излитането си в космоса. Колекцията включва също авиаторски якета и черни вълнени връхни дрехи. Някои манекени носеха високи туристически обувки. Преобладаващите цветове са сребристо и зеленикавокафяво.

Облеклото в колекциите на Пол Смит често е вдъхновено от света на рок музиката.

Модна къща Yves Saint Laurent пък представи блейзери без ревери и сака, които напомнят традиционно облекло, носено в Австрия и Южна Германия. Колекцията включва също тесни панталони и пуловери.

Костюмите са скроени така, че силуетът да изглежда строен, докато връхните дрехи са обемни. Вниманието бе привлечено и от виненочервени суичери с качулки.

Италианският дизайнер Стефано Пилати, който работи за Yves Saint Laurent, е известен със смелите си хрумвания в областта на модата. Този път той е заложил на тенденции, които са свързани с традиционното облекло и бяха посрещнати с ентусиазъм от публиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още