IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкровището на Клеопатра

Колекция от бижута, посветена на египетската царица, представи млада дизайнерка

10:30 | 03.06.10 г.
Съкровището на Клеопатра

Тайните на древен Египет вдъхновяват хората от векове. Историите за живота на фараони, митичните легенди за традициите и знанието, до което са стигнали хората, сочени за наследници на атлантидите (древна нация, живяла на потъналия остров Атлантида, чието съществуване не е доказано напълно) вдъхновяват не само филмовите сценаристи, но и хората на изкуството от всички краища на света.

Дизайнерката Дебора Пагани, която твори в Ню Йорк и откри своя търговска марка през 2007 г., е решила максимално да се възползва от красотата и загадъчността, която буди една от цариците, управлявали страната по поречието на река Нил.

Макар да е „новак“ в бижутерския бранш, Пагани вече е била оценена от колегите си с наградата за "Най-добър млад дизайнер" през 2008 г., „Млад талант“ през 2009 г., и бе поканена да участва в шоуто на Опра Уинфри. Самата дизайнерка смело заявява, че целта й е не просто да бъде оригинална, но да диктува модата сред ювелирните произведения.

Впечатлена от красотата, чувствеността, женствеността и загадъчността на етипетската царица Клеопатра, младата американка създава колекция, посветена на страната на пирамидите. Бижутата са направени от сребро, злато и платина, като металите са нарочно потъмнени – целеният ефект е търсил да се доближи до пясъчната убитост на цветовете, до по-смуглите и тъмни нюанси, които напомнят пустинята. Такива са и скъпоценните и полускъпоценните камъните, използвани от дизайнерката – черни и бели перли, нефрит, опал, хризолит, алмандин и други.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още