IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Градските площади по света

Площадите на едни от най-големите градове са не само архитектурна забележителност, но и място, където може да усетите духа на града

13:47 | 31.05.10 г. 1
Градските площади по света

Сезонът на почивките наближава, но времето и градусите като че ли не могат да повлияят на запалените пътешественици да преоткриват нови места и задгранични хоризонти.


При всяко пътуване до непознат град човек първо винаги отива на най-централното място там - градския площад, главната улица и търговските площи, където освен автентичните местни настроения най-пълно може да се усети и специфичния градски дух. Изданието Линтернот публикува класация на 10-те най-красиви площада в света, които запленяват хората и са истинска атракция.

Сред челните места на класацията са попаднали исторически места, свързани с най-трагичните и драматични моменти от историята на една страна, площади, които впечатляват с красотата и архитектурната мисъл, която е вложена в тях.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Галерия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Мариян Йорданов
преди 14 години
Площада в Куба е грозничък, както и ТянанМън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още