IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк става автомобилна столица

За десет дни градът ще бъде домакин на най-старото изложение за коли в САЩ, на което Ford ще представи газово-електрически модел

13:40 | 31.03.10 г.
Ню Йорк става автомобилна столица
Ню Йорк ще бъде автомобилната столица на Америка през идните 10 дни, съобщава ИТАР-ТАСС. В града се открива Нюйоркското автомобилно изложение, което е най-старото и най-посещаваното в САЩ.

Всяка година гости на форума са над 1 милион души.

Според установилата се традиция през първите два дни изложението ще бъде открито единствено за представители на пресата и експерти, които първи ще могат да разгледат около 1000 бляскави автомобила в изложбения център на брега на река Хъдзън. Широката публика ще може да разгледа изложението от 2 до 11 април.

На международното изложение традиционно се обявява автомобил на годината. Тази година журито от 47 специализирани в автомобилната тематика журналисти от 24 страни в света ще избере най-добрия от вече определените трима финалисти - Mercedes-Benz E-Class, Toyota Prius и Volkswagen Polo. Победителят ще бъде обявен на 1 април.

На изложението тази година ще бъдат представени за първи път редица нови автомобили. Очаква се Infinity да представи новият си луксозен автомобил с висока проходимост Qx56, а Cadillac за първи път да покаже на публиката новият си модел CTS-V Sport Wagon.

Chevrolett пък ще демонстрира новия си икономичен автомобил Cruz Eco с хибриден двигател. Хибридни автомобили ще представят и автомобилостроителни компании като Porsche и Lexus.

На пазара на хибридни автомобили ще излезе и Ford Motor с газово-електрическия модел Lincoln MKZ. Това ще бъде луксозният седан с най-малък разход на гориво на пазара, който ще изминава около 17,4 километра с литър гориво при градско шофиране, съобщи компанията.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още