IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ActiveHybrid серия 5 от BMW

Системата за градски условия ще позволи на автомобила да се движи в различен режим в градски условия и да щади околната среда

16:06 | 25.03.10 г.
ActiveHybrid серия 5 от BMW
Компанията BMW представи ориентирана към бъдещето концепция за хибриден модел на автомобил от бизнес класата седани. Концептуалният вариант ActiveHybrid 5 за първи път предлага съчетание на шестцилиндров двигател, който позволява покриването от автомобила на всички норми и изисквания за екологично чист продукт в този сегмент, щадящ околната среда.
 
В задвижващата система на колата влизат шестцилиндров бензинов двигател с технологията TwinPower Turbo, осемстепенна автоматична скоростна кутия и електрически мотор. Интегрирането на технологиите на BMW ActiveHybrid 5 в седана вече са доказали своята ефективност при стандартните двигатели с вътрешно горене. Благодарение на тази система при тях се намалява разходът на гориво и нивата на вредните газове с повече от 10%. В същото време електрическият мотор постига по-добри показатели при ускорение на колата и позволява развиването на впечатляващи скорости и предполага възможности за по-добро развитие на модела.
 
Технологията позволява колата да се движи в градовете изцяло с помощта на електрическия двигател без да отделя никакви вредни емисии. Специалната функция за автоматично стартиране Auto Start Stop на хибрида осигурява допълнителна ефективност с изключване на двигателя с вътрешно горене когато колата спира на светофари, пешеходни пътеки или в задръстване.
 
При спирането на двигателя, както и когато спирачната система се включи, към батерията на мотора се подава енергия като от генератор, с високо напрежение.
 
Получената енергия позволява без разход на допълнително гориво да се управляват електрическите функции на автомобила, в това число аудио система, климатик и навигатор, които са достъпни дори когато двигателят е изключен.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още