IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов модел от Porsche

Мини версията няма да се появи преди 2012 г. и ще струва около 40 хил. евро

15:53 | 28.01.10 г.
Нов модел от Porsche
Мартин Винтеркорн, шефът на VW Group, потвърди за първи път официално, че се предвижда появата на нов модел на Porsche. „Всички модели на Porsche са подобни на дизайна на колите от сериите 911, Boxster, Cayenne и Cayman. Нещата няма да се променят рязко, но ние разглеждаме възможността за появата на един по-малък спортен модел”, казва Винтеркорн, цитиран от Autocar. 
 
Запитан каква е вероятността новите модели да стигнат до серийно производство, Винтеркорн казва: „Нека кажем това, че обикновено не хабим усилията си напразно”.
 
Неофициално бъдещият малък спортен автомобил е обозначаван като „новият 356”. Той ще бъде правен на платформа от стомана и алуминий (същата, която Audi разработва за своя модел R4) и се очаква да има начална цена от около 40 хил. евро.
 
Работата по R4 е доста напреднала и колата трябва да бъде на пазара през юни 2011 г. Версията на Porsche обаче няма да се появи преди 2012 и ще има доста разлики с тази на Audi.
 
За да се даде възможност за появата на новото Porsche 356 и за да се направи място за него в моделния ред на фирмата, бъдещите генерации на Boxster и Cayman ще бъдат изместени рязко в посока на по-луксозния сегмент на пазара.
 
Вижте още. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още