IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова Toyota Prius превзема пътищата

Моделът е с по-мощна батерия, по-екологичен и ще се разпространява на достъпна цена през 2011 година

17:45 | 14.12.09 г.
Нова Toyota Prius превзема пътищата
Японската автомобилостроителна компания Тойота (Toyota Motor Corp.) показа новия си хибриден автомобил, който може да бъде зареждан с електричество чрез включване в електрическата мрежа, предаде АP.

Още през декември новият модел ще може да се купува на лизинг в Япония, САЩ и Европа, а през 2011 г. ще се разпространява чрез търговската мрежа на "достъпна цена".

Моделът Приус (Prius), който може да се зарежда от електрическата мрежа, е първият автомобил на Тойота, снабден с по-мощна литиево-йонна батерия, различна от батериите, използвани при моделите Тойота Приус, които вече са в движение.

Новият автомобил е още по-екологичен от досегашните, тъй като може да измине по-голямо разстояние с електрическата батерия.

Тойота е лидер на пазара на хибридни автомобили, най-вече в Япония, където правителствените стимули направиха Приус най-продавания автомобил за няколко месеца.

През първата половина на 2010 г. в Япония около 600 от новите автомобили ще бъдат пуснати в Япония, САЩ и Европа. В Страсбург, Франция, ще бъдат доставени 100 автомобила.

Новият модел изминава 23,4 километра с електрическата батерия с едно зареждане и харчи литър бензин на 57 километра. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още