IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW представи ново поколение 5 Series

Стилна и мощна, колата ще се предлага и с опция за по-ниска цена

15:08 | 26.11.09 г.
BMW представи ново поколение 5 Series
В края на ноември автомобилният производител BMW представи в Мюнхен новото, шесто по ред поколение BMW пета серия, което се връща към традициите в дизайна на немската кола.

По думите на дизайнера на компанията колата се подготвя от 4 години насам. Три месеца са се правили само скици на модела. След съвещания с инженерите са направени 5 макета от глина, от които след консултация с ръководството на компанията са избрани едва три. След още три месеца работа е останал само един вариант.

Новата петица е построена на база платформата на BMW 7 Series, която е използвана и за Rolls-Royce Ghost. Колата ще бъде предложена с различна мощност между 175 и 407 конски сили, в четири бензинови и три дизелови варианта. Най-мощният 8-цилиндров двигател ще може да ускорява до 100 км/ч за 5 секунди. Автомобилът ще бъде снабден и с автоматична скоростна кутия, както и с различни електронни системи и помощни устройства, характерни за кола от премиум класата.

Началото на продажбите на 5 Series в Европа са планирани за пролетта на 2010 година, а цената ще бъде между 42 и 50 хиляди евро.

Поради високата цена на автомобила от компанията производител обмислят да снабдят колата с четирицилиндров дизелов двигател от ново поколение, който е един от най-икономичните агрегати с разход под 5 литра на 100 км и мощност от 175 конски сили.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още