IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW пусна два луксозни модела в Европа

Автомобилите 760i и 760Li освен подобрения под капака имат и редица дизайнерски екстри

10:07 | 17.11.09 г.
BMW 760i
BMW 760i
Двата луксозни модела на германския автомобилостроител BMW 760i и 760Li излязоха и на европейския пазар с нов изцяло подобрен алуминиев 12-цилиндров двигател с функции за намаляване на вибрациите, предаде DPA.

Снабден с двойно-роторна турбо технология TwinPower Turbo, система за прецизно директно впръскване на горивото и двоен променлив контрол на разпределителния вал, двигателят има мощност от 544 конски сили и ускорява до 100 км/ч за 4,6 секунди при среден разход на гориво за 760i 12,9 литра на 100 км и емисии на въглероден диоксид в размер на 299 гр/километър.

Дизайнерските екстри включват допълнително разширена предна вдлъбната броня, 19-инчови джанти от метална сплав и допълнителна хромова задна броня.

Сред специалните елементи от интериора са тапицерията от напа (вид обработена естествена кожа) и покритието на покрива, както и козирка против слънцето от алкантара (велурена кожа от японски произход с много добри експлоатационни свойства).

Стандартни и за двата модела са четиризонов автоматичен климатик, система за съдействие при паркиране и автоматично леко затваряне на вратите. Сред допълнителните възможности, които могат да изберат клиентите, са многоканална аудио система, DVD система, инсталирана в задната част, и система за управление iDrive. Тя предоставя пълен контрол над всички функции - на навигационната система, телекомуникациите и функциите за забавление.

Благодарение на директния избор и бутоните за "любими" функции най-важните системи и предпочитани функции са достъпни с едно движение.

Цената на 760i за европейския пазар ще бъде 134 900 евро , а за модела 760Li - 144 800 евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още