IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bridgestone напуска Формула 1

Шампионатът на практика остава без официален доставчик на гуми. Засега

14:17 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Bridgestone напуска Формула 1
Японският производител на гуми Bridgestone обяви, че вече няма да бъде доставчик за световния шампионат Формула 1 след сезон 2010 г. Като причина за това решение от компанията посочват икономическата криза.
 
Bridgestone беше останал единственият доставчик на гуми за състезанията след оттеглянето на френската Michelin в края на сезон 2006.
 
Bridgestone съобщава, че няма да подпише нов договор за доставка на гуми със световния шампионат Формула 1 на Международната автомобилна федерация. Настоящият договор трябва да изтече в края на сезон 2010“, се посочва в съобщение на фирмата. „Бизнес средата в момента търпи големи промени“, коментират оттам.
 
Трябва да насочим ресурсите си в стратегически области и технологично обновление“, допълват от производителя, като не правят предположения кой ще бъде новият официален доставчик на шампионата.
 
Bridgestone влезе във Формула 1 през 1997 г. Компанията искаше да увеличи разпознаваемостта на марката си в Европа, за да пребори лидерските позиции на Michelin на континента.
 
Преди време от японската фирма заявиха, че Формула 1 за тях е „много важна“, а шампионатът имал „много силно влияние“.
 
През 2009 г. компанията е произвела около 40 хил. гуми за Формула 1.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още