IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порцеланово Ferrari

Ръчно изрисувана, тази кола е уникална по рода си не само защото е единствена, но и заради цялото усърдие за изработката й

16:46 | 09.10.09 г.
Порцеланово Ferrari
Ferrari е доста желана кола, особено лимитираните версии. А какво остава за автомобил, който е ръчно изрисуван, единствен модел, уникален по рода си.

Китайският художник Лу Хао се вдъхновява от известния порцелан Ge Liln, принадлежал на династията Сун, и прилага уменията си върху дизайна на Ferrari 599.

„Тази кола е истински шедьовър на изкуството, който съчетава художественото наследство на Китай с италианския дизайн по един доста впечатляващ начин“, казва изпълнителният директор на Ferrari Азия Пасифик Марко Матиачи за Ferrari 599 China Limited Edition.

Моделът е част от специалната серия, която Ferrari пуснаха на пазара в Китай - базиран на модела 599 GTB Fiorano, автомобилът е оборудван със спортен пакет HGTE. Това означава - V12 двигател с обем 6.0 литра, мощност 620 к.с. и въртящ момент 608 Нм.

Бутонът за стартиране на двигателя е с нов цвят, оборотомерът е сменил познатите цифри с древни китайски йероглифи, а в багажника откриваме карта на прочутия Път на коприната, по който италианският изследовател Марко Поло е достигнал до Китай.

Моделът 599 бе произведен едва в 12 броя, а този уникален изрисуван вариант, наподобяващ порцелан, ще бъде представен на аукцион на трети ноември в Пекин, организиран специално от Ferrari. Парите, събрани за него, ще бъдат дарени за благотворителност, а новият му собственик ще подкара едно уникално бижу, вдъхновено от безценния китайски порцелан.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още