IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малката кола на Land Rover

Моделът LRX вече се произвежда серийно в Англия

11:20 | 25.09.09 г.
Най-малката кола на Land Rover
Land Rover официално съобщи, че ще има серийна версия на концепцията LRX.

Въпреки че този модел беше представен в Детройт през миналата година с марката на Land Rover, сега става ясно, че това ще бъде модел на по-луксозната марка Range Rover, като ще бъде най-малкият модел предлаган от нея.

Кросоувърът с три врати ще влезе в серийно производство от идната година, за да отбележи 40-та годишнина от пускането на първия Range Rover през 1970. Според информацията от Land Rover, новият модел ще бъде произвеждан в завода на фирмата в Хейлууд, графство Мърсисайд в Англия.

Това ще бъде глобален модел на фирмата, който ще се продава в повече от 100 страни по света. „Производството на малък Range Rover е отлична новина за заетите във фирмата, за дилърите и надявам се за нашите клиенти”, казва управляващият директор на Land Rover Фил Пофам (Phil Popham).

Новият модел ще бъде естествено продължение на моделния ред на Range Rover, допълващо сега предлаганите модели и навлизащо в нов за марката сегмент.

Вижте още
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още