IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бутикови коли в морската ни столица

Изложение във Варна представя луксозни колекционерски коли, произвеждани в лимитирана серия

14:31 | 26.08.09 г.
Бутикови коли в морската ни столица
Ежегодно морската столица на България е домакин на промоцията на най-новите модели от световните марки автомобили с провеждането на "Автомобилен салон Варна". Тази година изложението e в Двореца на културата и спорта в морската столица. Стартът на автошоуто беше даден вчера и ще продължи до 30 септември. На него вече са представени 12 уникални автомобила, от които са произведени едва по няколко бройки в света. Колекционерските коли не са за продажба.
 
Още от първия ден гостите бяха впечатлени от Carlson Mercedes CL63 Aigner - звярът със 750 конски сили, от който са изработени едва 10 броя. Два от тях са в България, но имената на собствениците се пазят в тайна. Германският автомобил, направен по поръчка, струва между 300 хил. и 800 хил евро.
 
Основният организатор на проявата – Ивайло Жеглов поясни, че много малко изложения в света биха могли да съберат подобна колекция от 12 редки автомобила.

Изложението е уникално поради факта, че въпреки трудностите при организацията, възникнали поради отраженията на световната финансова и икономическа криза върху автомобилния бранш успя да събере редките автомобили.
 
За първи път край морето се представя специалната селекция на световноизвестното автомобилно предаване Top Gear, което се излъчва и у нас. На изложението присъства и Mercedes CLK черна серия - същият модел като автомобила на един от водещите на Top Gear - Джеръми Кларксън. Този Mercedes е лимитирана серия и цената му тръгва от 160 хил. евро.
 
На изложението присъства и най-бързият Nissan - GT-R, с мощност 480 конски сили. Вниманието на гостите привлече и състезателният болид KTMX-bow GT4, който е за ревностните почитатели на високите скорости и адреналина в кръвта. Беше представен и джипът Infiniti FX50 със специална система за паркиране - с камери и боя, която се възстановява при надраскване.

Най-бързият модел на Ford - Focus RS също присъства на автосалона, който се явява премиера за модела. Той вдига до 260 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от шест секунди.

Край морето ще бъдат изложени най-новите модели на Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Honda, Peugeot. За истинските любители на автомобилите ще се предлага тест-драйв, с който да опитат атмосферата и силата на колите. Всеки ден ще се разиграва томбола, в която един от посетителите ще си тръгва с 500 лева. Другите две големи награди са екскурзия за двама в Хърватия - перлата на Адриатика, и ски ваканция в Австрия.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още