IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжкар зад волана

Съществува връзка между цената на автомобила и самочувствието на мъжа зад волана

13:56 | 14.07.09 г.
Мъжкар зад волана

Жените от доста време се присмиват на мъжката обсебеност от бързите коли, чудейки се как една машина може да те накара да се чувстваш по-голям мъж. Сега учените са открили доказателство, че спортните коли наистина карат мъжете да се чувстват като мачовци.

 

Учените са установили, че едно кръгче с Porsche за 80 хил. паунда например кара организма на мъжа да произвежда повече тестостерон, докато ефектът с някоя евтина и раздрънкана кола е точно обратният.

 

Проучването, цитирано от Daily Mail, е направено от канадски учени и показва, че мъжете, подобно на мъжките животни, които се перчат пред женските, вярват, че могат да грабнат женското внимание по най-добрия начин, като направят добро впечатление с хубаво возило.


Мъжете използват колите си, за да рекламират и демонстрират богатството си. Те гледат на тях като на собствено продължение – грижат се за тях, мият ги, следят възрастта им и вниманието им често е доста ангажирано с проблемите по автомобила”, казват учените. „Мъжете вярват, че притежанието на хубава кола е равнозначно на силен чар и сексуална мощ, което ги прави неустоими за жените”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още