IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италиански автомобил с шест колела

Колата се очаква на пазара от края на 2009 г., засега не е ясно колко ще струва

13:21 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Италиански автомобил с шест колела
От края на 2009 г. италианската фирма Covini ще започне производството на суперавтомобила C6W.

Главната особеност на този автомобил е, че има шест колела. Той беше представен като концепция на автомобилния салон в Женева през 2004 г. След това за повече от четири години нищо не се появи като информация за този автомобил, а сега разбираме от холандската версия на списание Auto Week за предстоящото от следващата година серийно производство.

Шасито с шест колела е изработено от стомана и карбон. В предната част на колата има четири колела с размер 16 цола, а отзад две с размер 20 цола. Теглото на автомобила е само 1150 кг. Предаването е към задните колела. Двигателят е осемцилиндров с обем 4.2 литра и мощност 380 к.с. от Audi. Двигателят се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки. Максималната скорост на Covini C6W е 300 км/час.

Според представители на фирмата Covini, преимуществата на шестте колела идват от по-доброто сцепление към пътя, по-малката вероятност от поднасяне на колата или от аквапланинг, както и от по-високата сигурност за пътниците при челен удар. Наред с това автомобилът има по-ефективна спирачна система.

Първоначално от този автомобил ще бъдат произвеждани едва по 6 броя годишно, но от фирмата заявяват, че имат готовност при интерес да повишат производството. Не се съобщава нищо за цената на Covini C6W.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още