IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-популярните цветове за нови автомобили

В Северна Америка предпочитат белите нови коли, в Европа на мода са тъмните нюанси

09:25 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Най-популярните цветове за нови автомобили
През 2008, за втора поредна година, белият цвят е най-популярен на пазара на нови автомобили в Северна Америка. В Европа доминират черните цветове, при това за автомобилите във всички сегменти на пазара. Това показват данните от ежегодния доклад на DuPont Automotive.

Изследването свидетелства за значителни разлики в предпочитанията за цвят на автомобила на различните пазари. В Северна Америка например бялото и перлено бялото имат предпочитанията съответно на 16% и на 4% от всички купувачи на нов автомобил, а черното и неговите нюанси съответно 11% и 6%. Сребърния цвят за своя нов автомобил са предпочели 17% от всички американски купувачи.

В Европа черен цвят във всичките му нюанси са предпочели 26% от купувачите на нов автомобил, на второ място е сребърният цвят, предпочетен от 20% от купувачите, и сивият цвят, какъвто са имали 18% от закупените нови автомобили.

На Стария континент също има нарастване на популярността на белия цвят, макар и не толкова голямо както в Северна Америка. Закупените нови автомобили с бял цвят са достигнали 10% от общите продажби през 2008 г. Неутралните тонове като бежово и кафяво също възстановяват популярността си – съответно с 4% и с 2%.

На изток към Русия проучването на DuPont показва за преобладаваща популярност на сребърния цвят – 30%, черно и червено по 14%, зелено 13%, синьо 12% и бяло с 10%. В Азия също има силно предпочитание към сребърния цвят с 27%. В Южна Америка начело са белият и черният цвят с по 20%, следва сребърният цвят със 17%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още