IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китаец си направи Lamborghini от скрап

Репликата на Aventador е дълга едва 2 метра и се движи на ток

18:42 | 16.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-малката суперкола се роди в град Джънджоу, Китай, пише Ройтерс. Става дума за направен от скрап мини автомобил, който има електрическо задвижване.

Количката е определена като суперавтомобил, тъй като представлява реплика на флагмана на Lamborghini - Aventador. Дължината й е едва 2 метра, а широчината - около метър.

Возилото е направено ръчно, а материалите за изработката му са били набавени от пунктове за скрап. Използвани са и части от стари мотоциклети, а задвижването е поверено на малък електрически двигател и батерии, които позволяват изминаването на около 60 км. с едно зареждане. Максималната скорост достига 100 км/час.

Конструирането на колата е отнело около 6 месеца, а вложената сума е под 500 долара.

Създател на мини копието на Aventador е китаец на име Гуо. "Направих количката за своя внук. Използвам я всеки ден, за да го карам на училище. Много по-удобна е от мотоциклет, а освен това привлича повече внимание", казва китаецът пред Ройтерс.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 9
zaw12929
преди 10 години
реиндустриализацията е директива на ЕС и се отрича от хора, които не четат, не знаят от мързел злоба и омраза и да лъжат, че държавата ще купува у реставрира стари предприятияПравителството каза:Реиндустриализацията ще протече с подкрепа на частните инвестиции, а не с разпределение на държавни средства, категоричен е премиерът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още