IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запознайте се с новия Flying Spur на Bentley

Spur е подвижна къща, предлагаща невероятен комфорт - кожени седалки и невероятна и скъпа аудио система

14:16 | 20.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Spur е много отсечен, със солидни и тежки линии, дължина от над 5 метра и тегло от 2,5 тона. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Spur е много отсечен, със солидни и тежки линии, дължина от над 5 метра и тегло от 2,5 тона. Снимка: Ройтерс

Flying Spur на Bentley може и да е нов модел, но той до голяма степен е препратка към един специфичен белег на лукса от стария свят: британски седан със шофьор. Мек и удобен салон, в който човек може да работи или пък да си почива, докато преминава през забързания свят наоколо, пише Bloomberg.

Spur е подвижна къща, предлагаща невероятен комфорт. Кожени седалки и невероятна и скъпа аудио система. Има дори и хладилник. Цената на базовия вариант от 205 825 долара със сигурност струва поне колкото някои къщи.

Докато спортните автомобили като Ferrari F12 приличат на проект на Ричард Майер с блестящи обвивки от стъкло и елегантни извивки, Spur е доста по-отсечен, със солидни и тежки линии, дължина от над 5 метра и тегло от 2,5 тона.

Причината е, че целта на създателите му е да привлекат новобогаташите - особено на нововъзникващите пазари, които искат да притежават "украшения", създаващи усещане за аристократизъм и традиции. В това обаче има известна доза митология.

Bentley се асемблира в Англия, но фирмата е собственост на Volkswagen Group и това влияние със сигурност си личи, особено когато застанете зад волана. Колата е изключително мощна - захранвана е от 6-литров W-12 битурбо двигател. Разполага със 616 конски сили, които позволяват скорост от 320 км. в час. Развива 100 км/ч за 4,3 секунди. Скоростната кутия е автоматична с осем предавки.

Едва ли очаквахте това от автомобил, голям колкото къща? Е, всичко това си има цена по отношение на разхода на гориво - с 1 литър гориво колата изминава едва 5 км в града и около 8,5 км извън него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още