IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrarri от 1967 г. може да бъде продадено за 20 млн. долара

Ferrari-тата се превърнаха в еквивалент на акциите на Google, според консултант

12:30 | 08.08.13 г.
Ferrarri от 1967 г. може да бъде продадено за 20 млн. долара

Кабриолет Ferrarri от типа, който шофира Фей Дънауей във филма от 1968 г. "Аферата Томас Краун", може да се продаде за цели 20 млн. долара на търг в Калифорния, предаде Bloomberg.

Колата от 1967 г. е модел 275 GTB/4* SNART Spyder и от нея са изработени само 10 броя. Оценката ѝ е между 14 и 17 млн. долара и ще бъде предложена в Монтерей на 17 август. Дилъри твърдят, че тя е най-ценният предмет от лота, който включва още скъпи експонати от Gooding & Co. и Bonhams.

Според Саймън Кидстън, основател на базираната в Женева компания за консултации за класически автомобили Kidston SA, най-редките класически автомобили се продават изключително добре, а цените непрекъснато вървят нагоре. "Ferrari-тата се превърнаха в еквивалент на акциите на Google", твърди експертът.

275 NART Spyder, кръстен на Северноамериканския състезателен отбор, е проектиран от Луиджи Чинети - вносителят на Ferrari в Северна Америка. Колата, която ще бъде предложена на търга в Монтерей, е собственост на бизнесмена от Северна Каролина Еди Смит младши.

От общо 120-те автомобила на разпродажбата 25 се очаква да бъдат продадени за над 1 млн. долара. Ferrari 375 MM Spyder, изработено по поръчка за Джим Кимбърли - наследник на бизнес империята Kimberly-Clark, се очаква да смени собственика си за над 9 млн. долара.

На 12 юли Bonhams организира подобен аукцион в Гудууд, на който бяха събрани 36,1 млн. долара с комисиони - рекордна сума за търг на класически автомобили в Европа. На събитието бе поставен рекорд в бранша - 19,6 млн. паунда за Mercedes-Benz W от 1954 г., управляван от Хуан Мануел Фанджо при две от победите му на Гран При.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още