IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel намери частично решение за работните места

В завода в Айзенах компанията ще премахне нощните смени, за да не съкращава служители

14:15 | 18.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Opel намери частично решение за работните места

„Боледущият“ автомобилен производител Opel планира да премахне в завода си в Тюрингия в Айзенах нощните смени.

По този начин компанията ще реагира на спада на продажбите си, заяви във вторник в Рюселсхайм говорител на компанията, потвърждаващ материал на телевизия Thüringen MDR. С този план на ръководството могат да бъдат предотвратени около 1600 вече предвидени съкращения, предава DPA.

Предвид моментната ситуация с продажбите, както и наличието на персонал, заводът на Opel в Айзенах ще премине на системата с две смени, заяви шефът на Управителния съвет на фабриката Харалд Лиске. С промяната от началото на септември може да бъде прекратено и намаленото работно време за около 800 служители.  

Анализаторите остават скептични за ситуацията в Opel. Банковият гигант Morgan Stanley наскоро призова за разделяне на GM с марката. "GM е изцяло зад Opel", подчерта от друга страна главният финансов директор Михаел Лошелер.

През първата половина на годината хронично нерентабилният производител вече натрупа загуба за повече от половин милиард долара. В отговор на слабото търсене Opel вече прибегна до принудителна пауза в производството до края на декември, а в мениджмънта - дори до края на януари.

По-рано през месеца стана ясно, че новият екип на временния главен изпълнителен директор Томас Седран и на новия главен финансов директор Михаел Лошелер поставя на изпитание финансовите изчисления за всички планирани нови модели на Opel.

„В момента гледаме под лупа още веднъж всички модели, които ще излязат на пазара през следващите години, и проверяваме изчисленията за тях“, заявява Лошелер в първото си интервю за вестник пред Handelsblatt. „Ние искаме да гарантираме, че разходната база на новите модели е вярно изчислена. Рентабилността за новите ни продукти е ключов момент за нас".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още