IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevrolet отново поставя Volt на трупчета

GM реши да прекрати производството на водещия модел за втори път през годината

22:13 | 28.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Chevrolet Volt - търсенето се оказа по-ниско от предлагането. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Chevrolet Volt - търсенето се оказа по-ниско от предлагането. Снимка: Ройтерс

Американският концерн-майка на германския автопроизводител Opel - General Motors, ще прекрати за втори път през тази година производството на своя електромобил Chevrolet Volt. В Европа като еквивалент се прдава Opel Ampera. Говорител на концерна обяви във вторник, че по този начин GM напасва производството на търсенето. Той обаче не дава подробна информация за точните планове за производство, предава Ройтерс.

Американските медии съобщиха, че производствените халета трябва да бъдат спрени от средата на септември до средата на октомври. Още през пролетта GM спря производството за около четири седмици. През юли концернът е продал на ключовия си домашен пазар 10 666 електрически коли. За сметка на това заводът в Хамтрак е произвел в същия период 13 770 броя Chevrolet Volt и 5194 Opel Ampera.

През тази година GM планираше първоначално да продаде в целия свят 60 000 превозни средства, 45 000 от тях на вътрешния пазар. Междувременно концернът се дистанира от тези цели. Говорителят подчерта, че само през първата половина на годината GM вече е продала  повече бройки от модела си, отколкото през цялата предходна година. Паузата в завода трябвало да се използва, за да се подготви производството на конвенционалния седан Impala, който паралелно ще се асемблира в същия завод.

От началото на годината за модела на Opel – Ampera, са получени повече от 7500 поръчки. Така той става най-добре продаваната електрическа кола в Европа. Особено в Холандия и Великобритания моделът е хит в търсенето благодарение на държавните стимули. "Opel е доволен от продажбите на Ampera", казва говорител на компанията, цитиран от DPA.

В Европа електромобилът Chevrolet Volt струва поне 42 950 евро, докато в САЩ цената му започва от 39 145 долара с данъците. Цените за Opel Ampera започват от 45 900 евро. Сред  конкурентните модели се откроява Leaf на Nissan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още