IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari събра над 1,8 млн. евро за жертвите на земетресенията

Руски фен на марката дари 100 000 евро на прострадалите

13:17 | 22.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	За&nbsp; Ferrari 599XX Evo бяха платени 1,4 млн. евро. <em>Снимка: Ferrari&nbsp;</em></p>

За  Ferrari 599XX Evo бяха платени 1,4 млн. евро. Снимка: Ferrari 

 

Две земетресения опустошиха областта Емилия Романя в северна Италия миналия месец, удряйки в близост до сърцето на Ferrari в Маранело. За подпомагане на жертвите и пострадалите от бедствията италианският производител проведе онлайн търг за набиране на средства. Събитието се оказа доста успешно, като от Ferrari събраха повече от 1,8 млн. евро.

Един от продадените модели донесе по-голямата част от парите – 1,4 млн. евро. Това е сумата, платена за Ferrari 599XX Evo (на снимката).

Най-екстремната версия на модела бе закупена от колекционер от Силициевата долина. Машината 599XX Evo носи специална табела с подписите на президента на Ferrari Лука ди Монтедземоло, както и на пилотите от Формула 1 Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

Продадени бяха още носовата част на болида Ferrari F60 F1, двигателят на друг болид - F1 V8 от 2008 г., състезателният костюм на бившия пилот на ”скудерията” Джанкарло Фисикела, както и каските на Алонсо и Маса.

Не всички участващи в търга успяха да си тръгнат с предмети, но въпреки това някои от тях дариха сериозни суми. Руски клиент на Ferrari дари 100 000 евро за пострадалите.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още