IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi може да построи собствена фабрика в Мексико

Първият автомобил от модела Audi Q5 SUV е възможно да напусне поточната линия през 2015 г.

18:05 | 18.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Audi може да построи собствена фабрика в Мексико

От 2015 г. германският автомобилен производител Audi вероятно ще произвежда своите коли, предназначени за щатския пазар, в собствен завод в Мексико.

Официално решение за изграждане на новото съоръжение се очаква да бъде обявено след среща на борда на Volkswagen AG по-късно днес, пише Wall Street Journal, като се позовава на няколко души, запознати със ситуацията.

През 2015 г. според сведения от информатора от поточната линия може да излезе първият автомобил, и то от най-популярния в САЩ спортен модел Audi Q5 SUV. Говорител на Audi отказа да коментира информацията.

В САЩ Audi все още има нужда от наваксване, ето защо този пазар играе голяма роля в надпреварата за короната в луксозния сегмент. Затова и амбициозните цели на концерна от Инголщадт са високи - до 2018 г. в САЩ годишните продажби на колата с четирите кръгчета трябва да минат 200 000 единици, след около 117 500 продадени през миналата година.

Според материал на Spiegel в рамките на концерна VW се е дебатирало и разширяване на завода на Volkswagen в американския град Чатануга (Тенеси). С решението за собствен завод Audi има шанса да достигне самостоятелно по-близо до задграничните си клиенти.

И по отношение на рентабилността местното производство е важно, тъй като транспортът е скъп, а валутните колебания при износа за САЩ допълнително влияят на финансовите резултати. Себестойността на произвежданите в момента предимно в Германия автомобили се изчислява основно в евро, е продадените коли се плащат в щатски долари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още