IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако Италия можеше да бъде като Ferrari...

Италианците направиха само един ход във Формула 1 тази година, но спортната им кола се продава както никога досега

17:58 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Ferrari</em></p>

Снимки: Ferrari

В Тоскана, на местната състезателна писта наскоро се проведе годишното парти на Ferrari, на което се срещат фенове на марката и се състезават с автомобилите си.

Ferrari прави няколко състезателни серии за частни шофьори: италианска, европейска, северноамериканска и азиатска. В Тоскана се провежда „световният финал“ за всички серии. Там Монтедземоло бе посрещнат като поп звезда, след като след края на състезанието той поведе парада на Ferrari  и прие почитта на хората пред предната част на трибуната. Е, германците не може да си представят да хвалят по този начин директора на Porsche Матиас Мюлер например.

За тифозите обаче Ферари е един вид национално богатство, защото марката рекламира страната по целия свят. Дори и ако в момента Формула 1 дава малко повод за радост.  В Муджело Монтедземоло отново заплаши с оттегляне от Формула 1, ако от 2013 г. има задължитение за ползване на четирицилиндрови двигатели.

За участието си Ferrari нямал маркетингови цели, а търсел състезателния момент, любовта към спорта и традицията (компанията е създадена през 1947 г. от състезателния екип на Енцо Ферари). В допълнение серийното производство печелило от ползваната във Формула 1 технология.

Производството в Маранело е започнало през 1947-а г. От малкото начало възниква един истински автомобилен завод. Границите на растежа обаче са достигнати. През 1947 г. Енцо Ферари започва дейността си в покрайнините на града, днес заводът е обграден отвсякъде от града със 17 000 жители. 3000 души работят днес в модерни и чисти като болници сгради (с изключение на историческата част).

В крайния етап всички автомобили Ferrari – освен FF в момента се сглобяват моделите 458 Italia, 458 Spider, 458 Challenge, California и 599 GTB Fiorano, се монтират ръчно. Само предните стъкла се поставят от роботи. В завода за двигатели се работи денонощно, тук се произвеждат и двигатели за компанията Maserati (около 6000 на година).

И така, всичко пред Ferrari е цветя и рози... За Италия обаче не може да се каже същото. Но може би предприемачи като Монтедземоло имат с какво да помогнат. 

Снимки на автомобила вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още