IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако Италия можеше да бъде като Ferrari...

Италианците направиха само един ход във Формула 1 тази година, но спортната им кола се продава както никога досега

17:58 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Ferrari</em></p>

Снимки: Ferrari

А че и 2012 г. ще е успешна, изглежда толкова сигурно, колкото черно-бялото флагче в края на Grand Prix. За това също се е погрижил дипломираният юрист Монтедземоло: Той е изградил такова Ferrari, което досега не сме виждали - с място за четирима възрастни и задвижване на четирите колела.

Производството на FF (Ferrari Four, може би и Ferrari Family) започна през март, планираните за 2011 г. 800 единици вече са продадени, както и повечето от 1000 коли, които ще бъдат произведени в Маранело през 2012 г. (базовата цена е 260 000 евро).

Задвижваната на четири колела FF има четири пълноразмерни седалки и багажник с капацитет от 450 литра, но и други, добре познати качества няма да бъдат пренебрегнати: неговият 6,3-литров двигател V12 с директно впръскване осигурява 486 кВт (660 к.с.) при 8000 оборота в минута и максимален въртящ момент от 683 Nm при 6000 оборота в минута.

Най-високата възможна скорост е 335 km/h , а колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, като само след единадесет секунди достига 200 км/ч. За постигане на най-голяма възможна мощност се грижи седемстепенна скоростна кутия и двоен съединител, познат от Формула 1.

С цялото ни уважение към работата на двигателя V12, който дори е по-икономичен с една четвърт в сравнение с предходните дванадесетцилиндрови двигатели от Маранело, колата харчи впечатляващите 15,4 литра супер бензин, а емисиите въглероден диоксид са 360 г/км. 

Наистина специфичното за новото Ferrari е задвижването на четирите колела. Няма механична връзка между предната и задната ос. Само когато електрониката счете за необходимо, се включват и предната ос.

Всичко функционира по най-добрия начин, както установява на пробното шофиране екипът на вестника. И наистина в него се побират четирима възрастни, сред които няма по-нисък от 1,85 метра. FF е наистина първото Ferrari, което предоставя качеството на истинска лимузина, а говорителят на компанията Матео Торе твърди, че много клиенти го ползват като такава – за 60% от клиентите на FF това се оказва първото Ferrari.

Последна актуализация: 05:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още