IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW и Audi с рекордни продажби през януари

Двете компании доказват, че светът на лукса вече не е в криза

17:05 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Немските компании BMW и Audi обявиха рекордни продажби през януари, потвърждавайки тенденцията за увеличаване на интереса към автомобилите от висок клас, пише Financial Times. Доказателство, че светът на лукса вече е вън от кризата преди седмица даде и Daimler, като продажбите на компанията за първия месец на годината също са рекордно високи.

Основен пазар за трите компании са развиващите се страни като Китай, Индия и Русия. На фона на това се увеличават дори продажбите в Европа и САЩ, които засега си остават основно поле за реализиране на производството на автомобили от висок клас.

Трите немски компании са сред най-големите инвеститори в нови технологии и продукти в индустрията и печелят от новите си модели като по-малките представители на своите продуктови линии BMW X1 и Audi A1, пише вестникът.

През януари BMW има продажба на общо 105 177 автомобила, което е ръст от 28 на сто на годишна база. В Европа продадените автомобили са с 19 на сто повече на годишна база, в САЩ – с 21 на сто, а в Китай – с цели 70 на сто.

Плановете на компанията са през тази година да бъдат продадени над 1,5 млн. автомобила от трите марки, които притежава – BMW, Mini и Rolls-Royce. Това би бил рекорд за немския гигант.

От Audi обявиха продажби на 95 400 автомобила през януари, което е ръст от 23 на сто на годишна база. Продажбите в САЩ са нараснали с 20 на сто, а в Китай – с 32 на сто.

Третият голям производител на луксозни автомобили – Mercedes Benz, отчете увеличение на продажбите с 23 на сто през януари на годишна база до 82 700 коли. На трите големи пазара за компанията – Германия, САЩ и Китай, е отчетено двуцифрено повишение на продажбите, съобщават от Daimler.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още