IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третата серия на BMW – най-популярният автомобил във Великобритания

Нарастващата цена на бензина се отразява на търсенето на автомобили, които имат нисък разход на гориво, казват експерти

16:10 | 12.01.11 г.
Третата серия на BMW – най-популярният автомобил във Великобритания

Третата серия на немския автомобил BMW е „най-търсената” за 2010 година във Великобритания, сочат данни на анализатори и търговци в страната.

Баварският бранд бие по популярност друг немски производител - Volkswagen Golf, както и американския Ford Focus, които са на второ и трето място, сочи Auto Trader, цитиран от вестник Telegraph. Vauxhall Astra и Audi A4 допълват челната петица от коли, които са сред най-търсените в специализирания сайт.

Според експертите причината за повишения интерес към автомобилите на BMW вероятно е повишаващата се цена на петрола от една страна и ниският разход на гориво на колите от третата серия от друга.

По думите на маркетинговия директор на автомобилния търговец Мат Томпсън ниският разход на гориво в сравнение с модели на други производители от същото ценово равнище ще помогнат на колите на BMW да запазят първенството си и през следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още