IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изложението в Детройт – начало на новите надежди на автомобилния бранш

„Завръщането“ от 2010 година създава предпоставки да се очакват добри резултати сега, смятат анализатори

10:26 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Изложението в Детройт – начало на новите надежди на автомобилния бранш

Най-големите световни автомобилостроители, изпълнени с надежда за ново завръщане през 2011 г., планират да започнат годината зрелищно, подготвяйки се да представят най-новите си
модели на започващото днес Северноамериканско международно автомобилно изложение (NAIAS), предаде ДПА.

Очаква се на изложението да дебютират над 30 модела на компании от цял свят и редица автомобилостроители планират да заложат на по-бляскави презентации отколкото през последните три години, които бяха тежки за бранша.

Силата на сектора се възстанови след съживяването на пазара в САЩ през 2010 г., където продажбите на автомобили се повишиха с над 11 процента до 11,6 милиона. Националната асоциация на американските търговци на автомобили прогнозира подобни резултати и за 2011 година.

"Завръщането" през 2010 г. настъпи, след като през 2009 г. два от трите автомобилостроителни гиганта от Детройт стигнаха до границата на фалита. General Motors издържа бурята, върна се на фондовия пазар и отчете печалба за миналата година, а Chrysler очаква да постигне подобни резултати през 2011 година.

Презентациите на "голямата тройка от Детройт" – General Motors, Chrysler и Ford - ще символизират подобряването на състоянието на сектора, отбелязва ДПА.

Изложението в Детройт ще представи редица екологични хибридни и електрически автомобили на производители като Ford, Toyota и BYD, а други като General Motors и Volkswagen ще използват изложението, за да покажат нови седани и луксозни модели.

Организаторите прогнозират, че салонът ще донесе увеличаване на приходите до 400 млн. д. спрямо 325 млн. д. през миналата година.

Германският автомобилостроител Porsche пък се връща на изложението след четири години отсъствие, посочва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още