IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Motorola разработи квадратен смартфон

Моделът не е първият, решен в нестандартна форма – преди две години компанията пусна телефон с кръгъл дисплей

10:06 | 12.05.10 г.
Снимка: Gizmodo
Снимка: Gizmodo
Компанията Motorola вече разполага и с квадратен смартфон в портфолиото си от продукти. Снимки и някои от характеристиките на устройството са публикувани на сайта Gizmodo.
 
Моделът, наречен FlipOut, е на база операционната система Android 2.1 и най-вероятно ще бъде представен през юни тази година.
 
Устройството ще работи с интерфейс Motoblur, които ще бъдат инсталиран първо на Android 2.1. То ще се предлага в три цвята - черно, розово и зелено, а цената му ще бъде около 300 евро.
 
Според по-рано публикуваните неофициални данни за техническите характеристики на смартфона FlipOut, известен под кодовото си име Ruth, диагоналът на екрана ще бъде с размер 2.8 инча, ще има 3.1-мегапикселова камера и модул за GPS.
FlipOut наподобява квадратния смартфон на Microsoft Kin One, който освен със същата форма е и с плъзгащ се механизъм.
 
Въпреки това обаче, съдейки по снимките, клавиатурата на смартфона на Motorola е изработена на база механизъм, който е различен от този на Kin One.
 
Квадратния смартфон съвсем не е първият телефон на Motorola, чийто дизайн залага на нестандартните форми. Така в края на 2008г. компанията създаде и пусна на пазара модела Aura с кръгъл екран. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още