IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Nokia с таблет

Финландският производител на мобилни телефони се впуска в конкурентна борба с останалите производители на таблети

15:50 | 07.04.10 г.
И Nokia с таблет
Финландската компания Nokia - най-големият производител в света на клетъчни телефони - възнамерява да пусне свой модел таблет, съобщи сайтът TheStreet във връзка със съобщение на анализатора Ашок Кумар от инвестиционната банка Rodman & Renshaw.
 
Според изявление на Nokia пред посредници в банката, финландската компания има намерение да представи на пазара таблет през есента на 2010 г. и така да влезе в конкуренция с компании като Apple, Dell, HP и Microsoft, както и с други производители, които обявиха пускането на подобен тип устройства.
 
Анализаторът отбелязва, че таблетът на финландската компания ще работи с операционната система MeeGo, сключен е и договор за партньорство с най-големият производител на компютърни микропроцесори Intel. Според Кумар, за да издържи на конкуренцията на Apple, Nokia ще трябва да предложи таблета на по-ниска цена от тази на iPad. Представители на Nokia все още официално не са коментирали информацията за новото устройство.
 
През 2005 г. Nokia разработи и представи вариант на портативно интернет устройство N770, което се оказа прототип на таблетите N800 и N810. Въпреки иновативните си идеи обаче тези устройства така и не станаха широко известни.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още