IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарското ножче приюти USB памет

Чипът с памет е подсигурен с три системи за сигурност, които гарантират безопасността на данните

10:29 | 31.03.10 г.
Швейцарското ножче приюти USB памет
Производителят на легендарното швейцарско ножче Swiss Army Knife – Victorinox, пусна нов модел на известното пособие, което има нестандартно допълнение. Джаджата изглежда като атрибут от колекцията малки тайни на британският таен агент Джеймс Бонд. Наред с различни остриета, моделът има и USB памет, чийто капацитет може да бъде 8GB, 16GB или 32BG. Цената на ножчето варира между 75 и 270 долара.
 
Както подсказва името на малкото пособие – Secure, то включва редица мерки за сигурност като идентификация на пръстови отпечатък, сензор за температура и дори механизъм за самоунищожаване, ако чипът с памет попадне в „лоши“ ръце.

Според говорител на компанията, по време на представянето на ножчето в Лондон, на компютърни хакери е предложена сумата от 150 хил. долара ако успеят да разбият системите за безопасност на чипа за външна памет. Наградата така и не била спечелена, но от компанията не посочват кои са били хакерите.

Продуктът на Victorinox не е първата USB памет, оборудвана със системи за сигурност. Още два други продукта – SanDisk Cruzer и Kingston Technology Data Traveler Vault Privacy също са на пазара от известно време, но нито едно от двете устройства няма екстрите за сигурност на швейцарското ножче.

Според компанията ножчето Secure е единственото по рода си на пазара и е най-сигурното устройство от този вид.
 
Сензорът за топлина работи заедно с детектора за пръстови отпечатъци, ето защо отделен от тялото пръст няма да свърши работа за отключване на системата за достъп. Механизмът за самоунищожение на паметта също може да се задейства ако някой се опита да влезе в чипа без парола и изискуемите данни за сигурност.

И понеже Secure е преди всичко швейцарско ножче, освен USB паметта аксесоарът има и задължителните мини фенерче, химикалка, ножче, ножица, пиличка, отвертка и ключодържател.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още