IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Asus пуска компютър-клавиатура

Неттопът представлява клавиатура с дисплей и ще може да извършва само основни функции

11:02 | 04.03.10 г.
Asus пуска компютър-клавиатура
Устройството Asus Eee Keyboard ще бъде пуснато за продажба през април 2010. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Джони Ших на изложението за електроника CeBIT 2010. 
 
Eee Keyboard представлява своеобразен неттоп - малък настолен компютър, който може да се използва за малък набор от задачи. Неттопът има достъп до интернет и различни приложения, може да възпроизвежда музика и видеоклипове, както и да ползва текстови редактори.
 
Asus представи прототип на устройството на изложение през януари 2009. През март същата година беше показана преработена версия на Eee Keyboard и бе съобщено, че новият продукт ще излезе за продажба през лятото. По-късно това бе отложено за октомври.
 
Устройство е създадено на база процесор Intel Atom с 1,6 GHz. То представлява клавиатура, която е снабдена един гигабайт оперативна памет, твърд диск в различни варианти между 16 или 32 гигабайта, и батерия.
 
Asus представя Eee Keyboard като безжично устройство за управление на мултимедийна техника. В дясната част е разположен 5-инчов сензорен дисплей за управление на курсора върху екрана. В зависимост от конфигурацията устройството ще бъде оборудвано с безжичен модул Wi-Fi 802.11n и Bluetooth, USB и Ethernet портове, както и с безжичен модул HDMI.
 
От Asus все още не са обявили цената на неттопа. На представянето му преди година обаче бе съобщено, че той ще бъде продаван на цена между 400 до 600 долара
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още