IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелените ноутбуци на Acer

Природосъобразните модели с модулна структура и щадящи околната среда вече са достъпни и у нас

12:55 | 28.01.10 г.
Зелените ноутбуци на Acer
През втората половина на февруари на пазара в България ще бъдат достъпни моделите ноутбуци на Acer от линията Timeline - Aspire 3811TZ и Aspire 3811TZG.
 
В производството на тези компютри е избегната употребата на поливинилхлорид (PVC), забавителите на горене на бромна основа (BFR) и живачните съединения. Именно това са основните причинители на замърсяване на околната среда както при производството, така и при разграждането на ИТ продукти в края на жизнения им цикъл.
 
Отъствието на тези елементи в състава на продуктите от Timeline е поредното доказателство, че от Acer много отговорно са се заели с проблема за опазване на околната среда и разработване на екопродукти. В последните години говорители на компанията заявяват, че част от фирмената политика е станала консумацията на по-малко електроенергия, използването на щадящи околната среда материали и рециклирането. Самите продукти от линията Timeline използват над 40% по-малко енергия от останалите компютри, а батерията им издържа до 8 часа без зареждане.

Характерно за природосъобразните ноутбуци е и модулнят им дизайн – благодарение на него при повреда се сменя само определен модул от цялата машина. Това намалява броя на електронните отпадъци и удължава живота на ноутбука.

Основната конфигурация на модела Aspire Timeline 3811TZ е процесор Intelо Pentiumо processor SU4100 (1.3 GHz, 800 MHz FSB), твърд диск: 320Gb, памет: 3Gb DDR3, операционна система Windows 7 Home Premium. Батерията е 6-клетъчна със стандартен размер. Цената, на която ще се предлага, е около 1250 лв.

Линията Timeline е сред последните, представени от Acer. Нетбуците от това поколение са дебели едва един инч в най-широката част и се отличават с малко тегло.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още