IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Големите очаквания

Технологиите не са се развили достатъчно според очакванията на младите хора, които са предполагали, че през 2010 ще управляват летящи коли

12:32 | 04.01.10 г.
Големите очаквания
Въпреки iPod, напредъкът в генетичните технологии, интернет и социалните мрежи всеки трети американец казва, че е очаквал по-сериозно развитие на технологиите до 2010 година. Международно проучване сред повече от 3000 респонденти в САЩ показва, че повечето не са ентусиазирани от това до къде е стигнало човечеството в технологичния си напредък през последното десетилетие.

„Възрастовата група, която е най-разочарована от технологичните достижения на човечеството, са хората между 35 и 54 години или 36% от анкетираните“, се казва в обобщение на проучването, направено чрез сайта ScoopDaily и цитирано от Reuters.

Около 21% от хората смятат, че сме напреднали технологично повече, от колкото те самите са предполагали и са изненадани от достиженията на науката, а 37% са очаквали именно тези технологични удобства, които имат в момента.

За всеки трети запитан от хората на 70 години и отгоре технологиите са се развили повече от колкото са очаквали.

Поколението на първите глобалисти – хората между 18 и 30 години, не са изненадани от новите технологии и за разлика от по-възрастните са очаквали повече. Съвсем не е изненадващ и фактът, че мъжете, за разлика от жените, споделят очакванията си, според които през 2010 година вече трябваше да караме летящи коли и масово да бъдем обслужвани от роботи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още