IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung разработи „вечна“ карта за памет

Устройството е минало всякакви тестове за издръжливост и може да съхранява данни в продължение на 10 години

16:53 | 10.12.09 г.
Samsung разработи „вечна“ карта за памет
Корейската корпорация Samsung разработи водонепромокаема, удароустойчива и защитена от магнитни влияния карта за памет в три типа microSD, SD и CF, съобщи изданието TechSpot.

По данни на компанията картата е тествана 24 часа в морска вода, издържала е тежестта на 1600 килограмов автомобил, който е минал през нея. Направен е и тест с магнитно поле, 13 пъти по-силно от това на колоните на домашното кино.

Корпусът на устройството е направен от алуминии или епоксидна смола. Капацитетът данни, които картата може да поеме, зависи от модела и може да бъде 4, 8 или 16 GB. Скоростта на четене при моделите microSD и SD е 17 MB в секунда, а за Compact Flash – 45 MB в секунда. Картата може да съхранява данни без да ги повреди в продължение на десет години.

„Вечната“ карта вече се е появила за продажба в магазините във Франция, Германия и Великобритания. Скоро се очаква да излезе за продажба и в други страни по света. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още