IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологиите, които работят за вас

Заслужава си да се замислите колко би могъл да спечели бизнесът ви от развитието на новите технологии

15:36 | 25.11.09 г.
Технологиите, които работят за вас
Едва ли има мениджър, който не е запознат с новите технологии, които могат да улеснят бизнеса му, да спестят разходи и да направят труда и организацията във фирмата по-ефективна.

Визуализация

Това е начин да управлявате няколко „виртуални“ компютъра само с една машина. Този метод премахва необходимостта от това да инсталирате един и същи софтуер на няколко машини, като позволява бизнесът да използва с помощта на сървър или мощен компютър една програма без да плаща за продукта няколко пъти.

Мобилност
Голяма част от работата, която до сега е можело да се върши само в офиса, днес вече не ограничава хората със стационарно работно място. Смартфоните, ноутбуците и нетбуците например вече отстраниха необходимостта да има стационарен офис с фиксирана телефонна линия, от където да е възможно да си проверявате служебния мейл, да провеждате служебни разговори и да имате достъп до базата данни.

Социални мрежи
Социалните мрежи в интернет могат да работят за развиването на който и да е бизнес. Целта на всеки предприемач е да привлече клиенти с каквото и да се занимава. Интернет е лесно и все още сравнително евтино средство да запознавате хората с новостите в работата си, с промоционални оферти, нови магазини и офиси, подобрени услуги и други. Все повече мениджъри например се насочват и към приложенията на iPhone за разпространение на услугите си.

Видео конферентна връзка
Използва се вече от всяка компания, чието управленско звено е разпръснато в различни части на света. С помощта на продукти като Skype и Cisco WebEx е възможно дори да се спести от командироване на служители на обучителни семинари или пресконференции.

Софтуер като услуга (SaaS) или софтуер под наем
Използва се когато мениджърите на дадена фирма решат да спестят от големия разход за скъпи програми, обновяване, инсталационни такси и обучение на служителите си. При тази система клиентът плаща само месечна такса абонамент за софтуера. Не е необходимо продуктът да се инсталира на всеки компютър, а може да се ползва през интернет. Обновлението се извършва централизирано и това не носи никакви разходи за компанията.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още