IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е най-надеждният ноутбук

Класация подреди девет компании производители на ноубуци по критерии колко често клиентите им се сещат за гаранционната карта

17:08 | 19.11.09 г.
Кой е най-надеждният ноутбук
Най-надеждните ноутбуци са произведени от корпорацията Asus. За три години средно 15,6 % от всички произведени устройства са се оказали фабрично негодни, показва анализ на изданието Computer World във връзка с отчет на компанията Square Trade, която изследва надеждността на 30 хилияди ноутбука от девет различни производители, излезли на пазара в период от последните три години.

Второ място заема компанията Toshiba. От гаранцията за закупените ноутбуци се възползват 15,7% от потребителите, които са закупили продукт на компанията. Трета в класацията е компанията Sony с показатели в размер на 16,8%.

Ноутбуците на Apple заемат четвърто място – в течение на три години от тях са се повредили 17,4% от произведените машини, а за последните две – малко повече от 10%. Петото място е за Dell, който не гарантира качество за 18,3% от ноутбуците си. Шеста позиция в класацията заема Lenovo с 21,5% повредени машини.

След него се нарежда компанията Acer, 23,3% от чиито ноутбуци попадат в сервизната мрежа на производителя.
Последните две места в списъка са за Gateway и HP. За период от три години всяко четвърто устройство на последната компания с връща обратно от собственика му за ремонт.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още