IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дървено чудо на техниката

Луксозните телефони вече имат не само инкрустирани скъпоценни камъни и златни елементи, но и дървено покритие

16:19 | 16.11.09 г.
Дървено чудо на техниката
За най-върлите защитници на околната среда компанията Bellperre създаде нов мобилен телефон, корпусът на който е направен изцяло от скъп вид дървесина.

Новият апарат ще се превърне в достоен заместител на пластмасовите и метални телефонни апарати, при производството на които е всеизвестно, че се изхвърлят вредни за околната среда вещества.

Телефонът от Bellperre се продава за 200 долара и е на пазара в няколко разновидности – от дърво от орех, бряст, зебрано (комбинация от тъмна и светла дървесина) и цвят венге (тъмно кафяво с черни нишки). Производителите обещават, че всеки клиент ще може сам да избере цвета на модела по свой вкус. Телефонът тежи едва 120 грама, снабден е със стъклено покритие от сапфир, което защитава дисплея на апарата.

Дизайнът не е единственото преимущество на апарата – в телефона има вграден Bluetooth, както и операционна система Windows Mobile.

По желание на клиента се правят и индивидуални поръчки за облицовката на мобилния апарат, като той може да бъде облечен в кожа, инкрустиран със скъпоценни камъни или гравиран с надпис.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още